Kolonel Pira: Ju tregoj debatet e Hrushovit me Enverin nga Pashalimani në Butrint

646

Rrëfim ekskluziv i Kolonel Selim Pirës, drejtues i nëndetëses së parë shqiptare në Bazën e Vlorës

“Pas letrës sekrete të udhëheqjes në Bazën e Pashalimanit për incidentet me rusët, unë do të përballesha me provokimet e ambasadorit rus Ivanov në udhëtimin me ‘të nga Tirana në Vlorë… Ndërkohë, duke qenë prezent në debatet e Enver Hoxhës me Hrushovin në Pashaliman e gjatë udhës deri në Butrint, e kisha të qartë se ditët në vazhdim, do të sillnin përplasje më të mëdha me rusët… Ardhja e Mehmet Shehut urgjent në Pashaliman e kërcënimi i hapur për rusët se ‘Baza e Vlorës është dhe do të mbetet e shqiptarëve’, i dha një garanci tjetër qëndresë sonë përballë provokacioneve të rusëve në Bazë…!”. Kështu pohon mes të tjerave në intervistën e tij, Koloneli(në rezervë) Selim Pira, ish-drejtues i nëndetëses së parë në Bazën Detare të Pashalimanit…

Çfarë kujtoni nga situate e acaruar me rusët në Pashaliman?

për më shumë lexoni Gazetën Telegraf