Mersin Mixha: Si u bë arrestimi i Ali Bej Këlcyrës dhe jehona që pati

433

INTERVISTA/ Flet ish partizani i Brigadës së VI Sulmuese, Mersin Mixha: Shkodra u çlirua më 29 Nëntor 1944, ora 14:30

 Mersin Mixha, është një ndër veteranët e pakët të Brigadës së VI-të sulmuese që është ende gjallë. Dhe pse po mbush 90 vjet ai është tepër i mbajtur, por mbi të gjitha me një memorie të çuditshme. Ai kur flet nuk mendon fare pasi ngjarjet e jetës i ka në kujtesë si një shirit magnetofoni. Ndër kujtimet më të bukura të tij janë ato të luftës së Cepos, të arrestimit të Ali Bej Këlcyrës, lirimit të tij, por kryesorja është ajo e çlirimit të Shkodrës. Ai mbetet një ndër dëshmitarët okularë të luftës për çlirimin e Shkodrës. Ai çuditet me të gjithë  komentet që bëhen rreth kësaj dite, pasi thuhet që Shkodra nuk është çliruar më 29 Nëntor. Ai jep detaje nga kjo luftë që patjetër nuk mund të anashkalohen. Detajet jepen me minimin e Shkodrës, me largimin e gjermanëve për në Tuz, me ushtarët italianë të kapur rob, etj…Në gjithë luftërat e saj, ai e quan Brigadën e VI sulmuese ndër Brigadat më heroike të të gjithë luftës Nacional-Çlirimtare.

 Ku ke qeni qenë në Luftën Nacinal Çlirimtare, cili është mendimi juaj për këtë luftë?

ër më tepër lexoni Gazetën Telegraf