Mbi 5 vite burg për çiftin shqiptar, akuzohen për trafikimin e 105 kilogramëve kok.ainë

106
Sigal

Një shqiptar 45-vjeçar dhe një kosovare 34-vjeçare të dy me banim në Zvicër, ishin arrestuar në Stabio më 15 Prillin e kaluar.
Ata janë gjetur me 105 kilogramë kokainë. Më 15 prill, rojet kufitare në Stabio ndaluan dy makina të drejtuara për në Itali.  Në makinën e njërit prej tyre të fshehur nën një sedilje, agjentët gjetën pesëmbëdhjetë kilogramë kokainë.  Shkalla e pastërtisë së kokainës ishte afër 90%.
Megjithatë, ishte vetëm një pjesë.

Kështu tha 34-vjeçarja. Rrëfimet e vërtetuara më pas nga hetimet, falë të cilave u konstatua se sasia totale e kokainës së trafikuar prej tyre që nga 2021 arrinte në 105 kilogramë. 45-vjeçari, me precedentë penalë në Itali, pretendon se ka luajtur një rol margjinal në krahasim me gruan. Prokurorja publike Pamela Pedretti i ka dërguar të dy në gjyq. Çifti do të dalë para gjykatës në fund të muajit prill. Gjykata e kryesuar nga gjyqtari Marco Villa do të përbëhet gjithashtu nga vlerësues të betuar. Prokuroria do të kërkojë dënime mbi pesë vjet burg. Gjobat që të dy të pandehurit filluan të paguanin paraprakisht.