Prenk Jakova, kompozitori i madh që u hodh nga kati i dytë pas artikullit të Dritëro Agollit dhe Çesk Zadesë

665

Zhani Ciko: Ai ishte një muzikant i papërsëritshëm, krijoi operën kombëtare dhe u sulmua për shkaqe biografie

Pas artikullit kritik të Dritëro Agollit dhe Çesk Zadesë, në gazetën “Zëri i Popullit”, si edhe pas një sulmi të përgjithshëm mediatik. Prenk Jakova u hodh nga kati i dytë i Pallatit të Kulturës, në Shkodër. Kjo ndodhi pas shfaqjes, ose pas dështimit të operës “Skënderbeu”, e cila u prit me kritika të shumta. Disa thonë se shkaku ishte sulmi që iu bë ndaj kësaj vepre operistike, ndërsa disa të tjerë thonë se, dëshpërimi i tij kishte lidhje edhe me arsye personale.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf