Nesër do të lexoni/ Dr. Diana Skrapari: Samiti APEC 2017 në Danang dhe diskutimet kryesore të Liderëve botërorë

147
Dr. Diana Skrapari
«Më shumë se 2.000 drejtues biznesi dhe udhëheqës të ekonomive të APEC vijnë këtu për të diskutuar të ardhmen e globalizimit dhe masat për të inkurajuar tregtinë e lirë dhe integrimin rajonal ». Me këtë në mendje, Dr Vu Tien Loc, Presidenti i Dhomës së Industrisë dhe Tregtisë të Vietnamit përuroi Samitin e APEC-it në 2017. APEC CEO Summit 2017 është samiti më i madh i biznesit në historinë e APEC. Sesioni i hapjes u nderua nga prania e presidentit të Vietnamit Tran Dai Quang. Në fjalimin e tij, ai vuri në dukje se “Azia dhe Paqësori kanë një perspektivë të mirë, sepse ato kanë më shumë se gjysmën e ekonomive në 20 vendet më të mëdha të botës”. “APEC do të jetë në gjendje të shkojë më tej në rrugën e saj të zhvillimit për të sjellë prosperitet më të madh për njerëzit dhe për të thënë se shekulli i 21-të është shekulli i Azisë së Paqësorit”, shtoi ai. Presidenti Tran Dai Quang dëshiron që kompanitë e Azi-Paqësorit të vazhdojnë të luajnë një rol të rëndësishëm në koordinimin me qeveritë për të rregulluar çështjet e ngutshme duke përfshirë lidhjen, rimëkëmbjen e ekonomisë globale dhe kompletimin e objektivave të Bogor deri në vitin 2020. Udhëheqësi vietnamez tha se Vietnami po vazhdon reformën e plotë ekonomike dhe po shpejton zbatimin e tre programeve strategjike. Kjo ka të bëjë me përsosjen…
Per me teper neser ne gazeten “Telegraf”….