Fije që s’priten

224

Petrit Shehu (teksti)

Agim Nallbani (karikatura)

 

Na kanë dalë pronarë të ri

Lum për ne demokraci

Pronarët e vërtetë ngelën bosh

Ku ka më mirë që të rrinë

Në kosh

Nga na mbinë këta hundëpërpjetë

Disa ndërtues, të tjerë sekserë

Që as natën gjumë nuk flenë

Pronarë truallesh të gënjejnë

 

Bëjnë kontrata siç dinë vetë

Me premtim për dy a tre vjet

Sepse truallin o tungjatjeta

E bëjnë siç duan me “paratë e veta”

 

Dhe kur bien në këtë ujdi

Me njërën dorë mbajnë një litar

Me dorën tjetër valixhen plot

Pastaj pronën qaje me lot

 

Poshtë veladonit të gjykatësit

Gatuhen “letra për pazar”

Pazare këto që s’duan t’ia dinë

Për pronarët po se po, por

As për shtet dhe qeveri

Ç’të bëjnë të shkretët

Nuk kanë faj, janë shumë në numër

Bletë e mizëri

Pastaj “çekiçi” i është thyer

Duke dhënë vetëm “drejtësi”

 

Të marrësh pronën në këtë shtet

Nuk mjaftojnë gjyqet për 100 vjet

Ndaj tjetër s’na ngelet, Zotit t’i lutemi

Të na zgjasë jetën të paktën 200 vjet!