Mbyllet gjykimi për dosjen ”339”/ Burg dhe përjashtim për 5 vite nga funksionet publike për komisionerët e Shijakut

129
Sigal

Mbyllet gjykimi për dosjen e famshme 339 në gjykatën e Durrësit. Gjykimi që lidhet me shkeljet e bëra gjatë zgjedhjeve lokale 2017 në Durrës e Shijak.

Të dënuarit: 

Shpëtim Marku dënohet 2.6 vjet ulet në 1.8 vjet

Redi Hysa 2.6, i mbeten 1.8 vjet

Indrit bici 2.6 vjet i mbeten 1.8

Orkida Lala 1.6 mbeten 1 vit nga gjykimi i shkurtuar.

Jakup Bregu 2.6 vjet i mbeten 1.8

Qemal Domi dënohet me 3 vjet i mbeten 2 vjet dënim plus 4 vjet me kusht

Qemal Domi dënohet me 1.6 muaj i mbetet 1 vit

Amarild Zeza dënohet me 4 . 6 muaj i mbeten 3 vjet

Të gjithë te tjerët janë dënuar me tre vjet heqje lirie ju mbeten 2 vjet dënim nga gjykimi i shkurtuar.

Përveç dënimit me burg gjykata Durrës ka vendosur të dënojë edhe me heqjen e të drejtës se ushtrimit të funksioneve publike për 5 vjet të gjithë ish komisionerëve.