Çdo mashtrim i madh le shenjë pas

248

Nga Preng Çuni

Te nderuar miq: Sot bota ballafaqohet me nje mashtrim te madh dhe te frikshem

Beteja me Coronavirusin do te jete nje sprove e madhe, e veshtire dhe gjate.

Coronavirusi nuk do te largohet, ai tani do jete ketu “neper oborr” ne mes nesh, por ne nuk ka asnje arsye qe te friksohemi e te krijojme panik.

Sigurisht qe Coronavirusi nuk ka ardhur nga natyra, as nga “dora e zotit”, por ka ardhur nga “dora e zotit kriminel”, qe e ka prodhuar ne laboratorin e krimit.

Politika sot ka nenshtruar shkencen, ajo nepermjet medias krijon psikozen e nje “semundje te rrezikshme e shfarosese”, nderkohe qe ekspertet e shendetsise thone se ” ky eshte nje grip qe prek 70% te popullsise te cilet nuk kane simptoma dhe e kalojne lehte si çdo grip stinor, dhe vetem 20-30% e tyre mund te kene nevoje per hospitalizim dhe nga keto 90% e tyre e kalojne pa pasoja, pra sherohen ndersa vetem me pak se 1% mund te kene nevoje per reanimacion dhe shumica prej tyre e kalojne me sukses.

Pra perse gjithe kjo zhurme propogandistike ?

Sigurisht Coronavirusi eshte nje “sprove e madhe” e presion i jashtzakonshem per shendetesine e cila ndodhet realisht kudo ne nje gjendje te mjeruar si rezultat i paaftesise qeverive te korruptuara dhe makuterise per fitime.

Politika thote se ” jemi ne nje lufte botrore”, por ajo nuk e thote se nga e ka “origjinen” ky armik, nderkohe qe “shpejton” te marre masa per “vetkarantimin”, izolimin e njerzve ne shtepi, veçimin nga bota duke krijuar psikozen tek njerzit ku “te gjithe jane kunder te gjithve”, secili e sheh me dyshim tjetrin sikur te ishte “lebroze”.

Politika nepermjet medias zhurmon per “armikun e rrezikshem” ne nje kohe qe statistikat flasin qarte lidhur faktet.

Politika ka shpejtuar qe te “vendose ne funksion” krematoriume per djegjen e njerzve qe vdesin, me “arsyetimin” se nuk ka vende per varre, nderkohe qe mjeksia ka “gjetu” pergjigjen lidhur me shqetesimin e njerzve duke perdorur togfjalshin, “te vdekur nen coronavirus” apo “per coranavirus”, nje loje fjalesh qe flet shume.

Politika e ben “fakt te kryer” djegjet e njerzve ne krematoriume, ashtu siç bente dikur Hitleri ne kampet e perqendrimit per te zhdukur gjurmet e krimit.

Politika i ka veçuar e izoluar nga njeri tjetri, femijet me prinderit, ka izoluar te afermit me njeri tjetrin, miqte e shoket te cilet as nuk mundet qe te qendrojne afer e ngushullojne njeri tjetrin as te marrin pjese ne varrimin e tyre.

Kjo gje eshte e pa pare ne histori, kjo gje nuk eshte e parashikuar ne asnje ligj apo Konvente nderkombetare, kjo eshte krim.

Politika aktualisht ka dhunuar psikoligjikisht edhe njerzit e shkences te cilet heshtin.

Prandaj o miq mos kini frike coronavirusin me te cilin nga ky moment do te jemi te detyruar qe te bashkjetojme me te, sepse edhe ai por edhe do te pershtatemi me njeri tjetrin duke fituar imunitet.

Por ne duhet te friksohemi dhe te alarmohemi per format e metodat e “fashizmit demokratik”, i cili realisht eshte kercnues per njerzimin.