Demokracia më e madhe në botë ndalon TikTok dhe 58 aplikacione të tjera kineze

368
Sigal

India të hënën bllokoi dhjetëra aplikacione kineze, duke përfshirë edhe aplikacionin popullor video TikTok, me qëllim “për të siguruar sigurinë dhe sovranitetin e hapësirës kibernetike indiane”.

Në total, Ministria e Elektronikës dhe Teknologjisë së Informacionit renditi 59 aplikacione celularë për të cilat tha se përbënin një kërcënim për sigurinë.

Ministria tha se ka marrë “shumë ankesa” për këto aplikacione të disponueshme në të dyja platformat iOS dhe Android që janë akuzuar për “vjedhje dhe transmetim të heshtur të të dhënave të përdoruesve në një mënyrë të paautorizuar në serverat që kanë vendndodhje jashtë Indisë”.

TikTok është një nga aplikacionet më të shkarkuar në botë dhe tashmë ka hyrë në më shumë se 150 tregje globale, me Indinë një nga rajonet e saj më aktive. Sipas Financial Times, aplikacioni pretendon të ketë 200 milion përdorues në Indi, me rreth 120 milion përdorues aktivë mujorë.

Aplikacionet e tjera kryesore kineze të ndaluara nga Ministria e Elektronikës dhe Teknologjisë së Informacionit në Indi përfshijnë WeChat, Weibo dhe QQ.

Masa pason përleshje të mëdha midis Indisë dhe Kinës në fillim të këtij muaji përgjatë një kufiri të diskutueshëm të ndarë midis dy vendeve.scan