Kadri Dingu: Beteja luftarake të UNÇ Shqiptare të zhvilluar për Çlirimin e Shqipërisë Veriore dhe Kosovë

721
Urdhri i Komandantit të Përgjithshëm, të Gjeneral-Kolonel Enver Hoxha, më 18 Nëntor 1944 (një ditë pas Çlirimit të Tiranës): “Partizanë e Partizane, Komandantë e Komisarë!
Detyra juaj s’ka mbaruar. Duhet të çlirojmë gjithë Shqipërinë dhe të ndjekim këmba-këmbës armikun gjerman të egër e të dërmuar që përpiqet të tërhiqet drejt Shkodrës dhe Podgoricës. Detyra jonë është të mos e lëmë të dalë i gjallë asnjë gjerman nga tokat tona. Ata duhet t’i asgjësojmë. Të gjitha repartet e Ushtrisë sonë që veprojnë në Shqipërinë e Veriut kanë marrë urdhër t’i japin grushtin e fundit të vdekjes gjakatarëve dhe katilëve të vendit tonë dhe të njerëzimit”.
Enver Hoxha
për më tepër lexoni Gazetën Telegraf 
Sigal