Zelensky flet për rindërtimin e Ukrainës: Qytete dhe industri të tëra, është mundësi historike

60
Sigal

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky e ka quajtur rindërtimin e vendit të tij pas luftës me Rusinë një “mundësi të madhe ekonomike”, në një fjalim në Forumin Ekonomik Botëror në Davos, sipas CNN.

“Ne do të shkatërrojmë fqinjin tonë dhe do të rindërtojmë qytete dhe industri të tëra,” në përpjekjen më të madhe të rindërtimit që nga Lufta e Dytë Botërore, u zotua ai.

Zelensky gjithashtu paraqiti një plan që do t’u ofrojë kompanive të marrin “patronazhin” e rindërtimit të zonave të ndryshme në Ukrainë.

“Ne po ofrojmë një mundësi historike”, tha ai dhe i kërkoi komunitetit global të ndihmojë në përpjekjet për rindërtimin e Ukrainës.

“Rindërtimi i Ukrainës paslufte mund të jetë i shpejtë dhe efikas,” theksoi presidenti.