Ministri Kotzias: Po shqyrtojmë kërkesën për dëmshpërblim

180
Ministri i Jashtëm i Greqisë Nikos Kotzias po shqyrton një kërkesë për kompensim nga Turqia për dëmtimin e anijes së Gardës Bregdetare në Imia më 12 shkurt te 2018. Në të njëjtin kërkesë Zoti Kotzias sqaron se ministria e Jashtme greke “siguron mbrojtjen efektive të interesave kombëtare dhe identifikimin e menjëhershëm të veprimeve të paligjshme dhe pretendimeve të paligjshme të fqinjit (Turqisë) dhe sistematikisht merr mbrojtjen e duhur të rastit”.