Fruti mrekulli-bërës që rrit djegien e kalorive dhe përmirëson performancën – Mjafton një filxhan në ditë

236
Sigal

Një substancë “mrekulli”, e cila i jep këtij fruti ngjyrën e tij të mrekullueshme, duket se është përgjegjëse për një sërë përfitimesh të rëndësishme, si më shumë djegie dhe performancë më të mirë – Zbuloni se çfarë është ky frut i çmuar.

Është fakt: Fillimi i pranverës sjell gjithmonë me vete, çdo vit një mendim specifik: Koha për t’u rigrupuar, për të përmirësuar ushqyerjen dhe më shumë aktivitet fizik. Dimri është gjithmonë një rast për një dietë më të paqëndrueshme dhe një sërë arsyesh për të mos dalë nga shtëpia, me rezultat që shpesh nuk lëvizim sa duhet. Në përpjekje për të riorganizuar dhe krijuar një jetë më të mirë të përditshme, një studim i ri amerikan sugjeron që ndoshta duhet të konsiderojmë shtimin e një fruti të caktuar në dietën tonë. Arsyeja për boronicat, të cilat, sipas gjetjeve të fundit të publikuara në Nutrients, përmirësojnë si djegien e kalorive ashtu edhe performancën atletike.

Studiuesit nga Shkolla Politeknike e Kalifornisë dhe Departamenti i Kinesiologjisë dhe Shkencave Sportive të Universitetit Gonzago donin të hetonin efektet e mundshme të boronicave në përpjekjen për të humbur peshë dhe për të rritur masën muskulore. Për këtë qëllim, ata ekzaminuan 11 çiklistë meshkuj, të cilëve iu kërkua, pasi kishin dhënë informacion për gjendjen e tyre shëndetësore, të bënin biçikletë çdo ditë për 40 minuta me intensitet mesatar. Gjatë stërvitjes së tyre të përditshme, studiuesit mblodhën mostra gjaku nga gishtat e tyre çdo 10 minuta. Më pas, pjesëmarrësit filluan të konsumojnë 25 gram boronica të thata çdo ditë përpara rutinës së tyre të përditshme të stërvitjes, duke siguruar përsëri mostra gjaku.

Pas periudhës së provës, e cila zgjati 2 javë gjithsej, studiuesit zbuluan se ngrënia e një filxhani me boronica në ditë inkurajon trupin të djegë më shumë yndyrë gjatë stërvitjes, duke ndihmuar gjithashtu muskujt të ruajnë rezerva më të mëdha të glukozës, burimi kryesor i energjisë së trupit. . Ajo që tregoi ky studim, pra, ishte se boronicat mund të zgjasin kohëzgjatjen e ushtrimeve fizike, duke rritur qëndrueshmërinë, si dhe duke rritur performancën e tij.