Unioni Studentor Evropian mbështet protestën e studentëve shqiptarë

331

Unioni Studentor Evropian qëndron në krah të studentëve shqiptarë. Në një deklaratë të publikuar sot, ky Union thekson se mbështet protestën paqesore të të rinjve shqiptarë dhe përpjekjet e tyre.

“Unioni Studentor Evropian mbështet studentët shqiptarë, – thuhet në deklaratë.-  Vendimi nr.288 i Këshillit të Ministrave të Shqipërisë ka krijuar pakënaqësi të madhe në mesin e studentëve shqiptarë, të cilët kanë evoluar në protesta masive të studentëve. Vendimi nënvizon dyfishimin e tarifave për provimet e mbartura.

Që nga fillimi i protestave më 5 dhjetor, ata kanë zhvilluar protestat më të mëdha studentore që nga viti 1990.

Ndërsa qeveria ka vendosur të heqë këtë masë, studentët po kërkojnë cilësi më të lartë të sistemit arsimor.

ESU mbështet me studentët shqiptarë dhe për këtë arsye mbështet synimet e vazhdueshme të protestave studentore paqesore.

Unioni Studentor Europian është një organizatë ombrellë që funksionon pavarësisht bindjes politike, besimit, përkatësisë etnike apo kulturore, orientimit seksual ose gjendjes shoqërore.

ESU vlerëson shumë përfshirjen dhe përpjekjet për solidaritet brenda lëvizjes së studentëve, duke dënuar çdo veprim të dhunshëm.”

Image