Myslimanët sivjet do të agjërojnë 29 ditë, në maj nis Ramazani

540
Sigal

Muaji më i rëndësishëm për myslimanët, muaji i Ramazanit këtë vit do të fillojë ditën e hënë, më 6 maj, ashtu siç shkruhet në kalendarin mysliman, shkruan rtv21.tv.

Këtë vit myslimanët do të agjërojnë 29 ditë. Muaji i Ramazanit sivjet do të fillojë më 6 maj (e hënë) e do të përfundojë më 3 qershor (e hënë).

Në muajin e Ramazanit besimtarët myslimanë janë të obliguar të agjërojnë 30 ditë pa ndërprerë, nga agimi në mbrëmje, duke plotësuar një nga pesë shtyllat kyçe të fesë Islame. Përveç ngrënies dhe prijes, myslimanëve gjatë agjërimit u ndalohen edhe disa gjëra të tjera, që shpjegohen sipas fesë Islame. Muaji i Ramazanit konsiderohet si muaj i mëshirës, solidaritetit, mirëqenies, ndihmesës etj.