Si të studiosh në Francë, dokumentet, kërkesat, rregullat

373
Sigal

Ja cilat janë Universitetet më të lira në Paris për studentët ndërkombëtarë

Universitetetet në Paris për studentë ndërkombëtarë

Parisi është një nga qytetet në Francë që ofron kushte për studentë ndërkombëtarë. Edhe pse Franca nuk është vendi me numrin më të lirë ose të lartë të universiteteve falas, ata ende ofrojnë studentëve ndërkombëtarë mundësinë për të studiuar në Francë me një kosto shumë të ulët, pavarësisht nga kombësia e tyre. Edhe pse teknikisht tarifat universitare ekzistojnë në universitetet publike në Paris, ato janë vetëm një pjesë e atyre që ngarkohen në shumicën e vendeve. Sidoqoftë, universitetet e Parisit në pronësi të Qeverisë po funksionojnë tarifa të ulëta të shkollimit për studentët ndërkombëtarë, ndërsa institucionet private tarifojnë pak më shumë se kaq.

Universitetet publike në Paris

Parisi është kryeqyteti i Francës. Duke qenë një nga qendrat më të mëdha të arsimit në botë, shërben si një nga përqendrimet më të mëdha të studentëve të universiteteve në Evropë. Parisi ka si universitete publike ashtu edhe universitete private, i cili është hapur për studentë kombëtarë dhe ndërkombëtarë. Është interesante që universitetet publike në Paris u ofrojnë mundësi studentëve, që duan të studiojnë një diplomë universitare ose të diplomuar. Parisi ka institucione që janë të forta për mjekësinë, ligjin, teknologjinë, shkencën dhe artin, kështu që cilido qoftë lënda juaj e zgjedhur, do të keni mundësi të gjeni një program që ju përshtatet.

Universitetet më të lira në Paris për studentët ndërkombëtarë

Lista e 15 universitete më të lira në Paris për studentë ndërkombëtarë është si vijon;

 • Universiteti i Parisit
 • Universiteti Jean Monnet
 • Universiteti Claude Bernard
 • Universiteti Blaise Pascal
 • Universiteti Henri Poincare
 • Universiteti Joseph Fourier
 • Universiteti Paris 13
 • Pierre dhe Marie Curie University
 • École Normale Superieure, Paris (ENS Paris)
 • Université Paris-Sud 11
 • Université Paris Descartes
 • Universiteti Katolik i Lionit
 • Université Paris Dauphine
 • Universite d’Orleans
 • Universit de Montpellier
 1. Universiteti i Parisit

Universiteti i Parisit, i quajtur Sorbonne, konsiderohet si universiteti i dytë më i vjetër në Evropë dhe me reputacion ndërkombëtar për performancën e tij akademike në shkencat humane, që nga Mesjeta – sidomos në teologji dhe filozofi. Ky universitet është ndër universitetet e lirë në Paris për studentët ndërkombëtarë. Ai prezanton disa standarde akademike dhe tradita, që kanë duruar që nga ajo kohë dhe përhapen në nivel ndërkombëtar, siç janë gradat e doktoratës dhe kombet e studentëve. Një numër i madh i papëve, shkencëtarëve, intelektualëve dhe mbretërve u arsimuan në Universitetin e Parisit.

Tarifë shkollore

Kostoja vjetore e akomodimit dhe shpenzimet personale është $ 906-1,621 USD / muaj. Universiteti renditet i 4-ti në Francë dhe i 64-ti në botë

Norma e Pranimit

Shkalla e pranimit të universitetit është mjaft e lartë me një normë prej 64% për të gjithë studentët.

Kërkesat e pranimit

Një kërkesë në universitetin e Parisit kërkon disa dokumente mbështetëse dhe nganjëherë teste. Shumica e kërkesave mund të ngarkohen direkt në aplikacionin tuaj në internet.

Forma e aplikimit në internet

Deklarata personale

Aktivitetet jashtëshkollore dhe përvoja e punës

Dy letra rekomandimi

Transkriptet zyrtare

Testi në gjuhën angleze (nëse jeni nga vendet jo-anglishtfolëse)

Rezultatet e testit SAT / ACT (opsionale)

Faqja zyrtare

Kërkesat e pranimit

-Për të hyrë në arsimin e lartë në Francë, kandidatët duhet të kenë;

-Një diplomë franceze ose vendit nga vjen. Përgatitja për një provim pranimi të kryer në Universitet.

-Në rastin e studentëve të huaj (jashtë Zonës Ekonomike Evropiane dhe Konfederatës Zvicër), ata duhet të kenë përmbushur kushtet që lejojnë qasjen në arsimin e lartë.

-Ata do të duhet të demonstrojnë një nivel të kuptimit të gjuhës frënge të përshtatur për trajnimin e parashikuar.

Procedurat e pranimit ndryshojnë sipas llojit të institucionit dhe kursit të trajnimit të parashikuar.