Kopi Prifti: Enveri për ushqimet komunikonte nëpërmjet Sulo Gradecit

760
Fare pranë qendrës së qytetit të Pogradecit ndodhet një restorant i thjeshtë por tepër i frekuentuar është e vështirë të gjesh një tavolinë bosh dhe më pas të shijosh gatimet speciale dhe të rralla të të mjeshtrit të madh të kuzhinës shqiptare ish kuzhinierit të ish Kryeministrit Mehmet Shehu, Kopi Prifti iu ka shërbyer mbi 20 vjet si kuzhinier që nga Enver Hoxha, Mehmet Shehut, Beqir Ballukut, Adil Çarçanit, Abdyl Këllezit deri tek delegacionet e larta qeveritare si Çu En Lait apo Hrushovit . Kopi Prifti pranon të rrëfejë ekskluzivisht për gazetën “Telegraf” preferencat dhe tekat e personave Vip të asaj kohe që iu ka shërbyer mbi 20 vjet në Bllok në Tiranë dhe në vilat e Pogradecit.
-Enverit i pëlqenin jashtë mase ëmbëlsirat, por nuk hante dot, pasi ishte i sëmurë nga diabeti
– Mehmeti dilte për gjah dhe i pëlqente gatimi i shpendëve dhe kafshëve të egra si lepuri, derri egër
– Ushqime speciale kërkonte dhe Beqir Balluku, Adil Çarçani, Abdyl Këllezi
Për më tepër lexoni gazetën Telegraf
Sigal