Demçe Vasili: Mehmet Shehu dha urdhër urgjent për të bërë godina për fjetjen e minatorëve

689
Sigal

INTERVISTA/ Flet ish- elektricisti i minierës së qymyrgurit në Qafë -Kërrabë, Demçe Vasili

Rrëfimi i tij është i sinqertë. Ka qenë për mëse 8 vjet elektricist i një ndër minierave më të mëdha të qymyrgurit në Qafë- Krrabë. Edhe pse punohej në kushte të vështira, mes të tjerash ai tregon për interesin dhe kujdesin  që tregonte partia shtet në atë kohë për minatorët. Në bisedë ai tregon për vizitat e Mehmet Shehut, Adil Carçanit, por dhe të gazetarëve të BBC-së në vitin e parë të demokracisë. Në atë sistem më shumë rëndësi i jepej masave të sigurimit teknik dhe prodhimit dhe jo sa duhej kushteve të jetesës, -thekson ai.

 Kur ke filluar punën në Minierën e Qafë- Kërrabës?

Në vitin 1985. Kisha punuar si elektricist në disa miniera të tjera dhe pastaj më transferuan në Qafë- Kërrabë.

 Si ishte organizuar puna në atë kohë në minierë?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf