Adem Dauti: Gjermania i merrte domatet tona pa kontroll

478

INTERVISTA/ Flet ish- Kryetari i Kooperativës  dhe  ish agronomi Ndërmarrjes Bujqësore Elbasan, Adem Dauti

Ai flet me nostalgji për prodhimet bujqësore në sistemin komunist, por jo se është nostalgjik i ish -sistemit. Domatja, bamja, vaji i ullirit, ishin prodhimet më të kërkuara nga Gjermania, Austria, Polonia, Hungaria, por edhe nga Serbia. Prodhimet tona bio merreshin pa kontroll dhe pa abamlazhim të standardeve. Por megjithë këto prodhime, tregu ynë ishte bosh, çka tregon se politika e partisë nuk kishte synim mirëqenien e popullit, por, fitimin e shtetit për të shtuar arsenalin ushtarak, etj.. 

Ju në disa intervista jeni prononcuar dhe keni theksuar se, prodhimet tona bujqësore ishin shumë cilësore dhe shumë të kërkuara në tregun perëndimor. Cilat nga prodhimet tona ishin më të kërkuara?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf