Aristotel J. Stefani: Cila ishte gjendja e flotës luftarake-detare e Shqipërisë në vitet 1970?

673
-Incidenti dhe provokacioni grek në anijen tregtare në Durrës në vitin 1973
-Provokimet e motoskafëve të huaj dhe reagimi i flotës sonë
-Si u mbyt anija tregtare greke dhe dalja me not e kuzhinierit të saj
Ai, Aristoteli, nuk ka marrë përsipër të bëj historik, po thjeshtë ka mbajtur disa shënime gjatë kryerjes së shërbimit të detyrueshëm ushtarak në flotën luftarake-detare të Shqipërisë në Pasha-Liman dhe Sazan, por edhe duke lundruar nëpër pika të tjera të marinës sonë ushtarake. Një histori e vërtetë e pa retushuar, shkruar nga një marinar. Shpesh jemi mësuar me një rutinë të lexojmë kujtime apo intervista të ish shefave dhe drejtorëve që dashje pa dashje , të ndikuar edhe nga nostalgjia, përsëri sjellin fakte dhe ngjarje shpeshherë të retushuara. Njerëzit e thjeshtë tregojnë më bukur e ë lirshëm, janë të drejtpërdrejt në rrëfim e përjetim.

Sigal

Të plotë shkrimin mund ta lexoni në gazetën ” Telegraf”….