Italiani dashurohet me prostitutën shqiptare, në fund i vret edhe tutorin

88

Ai kishte rënë në dashuri me një prostitutë dhe dëshironte ta shpëtonte atë nga tutorët e saj shqiptarë. Historia përfundoi kur italiani vrau njërin prej tyre. Aventura e dashurisë së 52-vjeçarit Giovanni Cascarino nga Mondragone dhe bashkëpunëtorët e tij të dyshuar, nuk përfunduan me histori ‘Pretty Woman’. Ajo, prostitutë, nuk ishte Vivian ajo që “punoi” në Bulevardin Hollywood. Dhe Mondragone ishte nga Los Angeles në atë kohë. Por faktet datojnë që nga viti 1999. Dhe kështu, një histori e vjetër doli në sipërfaqe falë rrëfimeve të disa bashkëpunëtorëve të drejtësisë. Të premten, pas 39 vjetësh, Bruno Sauchella dhe Pietro Ligato, djali i shefit të Pignataro Maggiore, u dënuan me 9 vjet dhe 8 muaj burg pas 21 vitesh nga publikimi i fakteve. Një histori dashurie dhe gjaku dhe një grua për tu shpëtuar. Por për ta bërë atë, dikush duhej të vdiste. Cascarino, sipas rindërtimit të ngjarjes të kryer nga i penduari, dyshohet se vrau “tutorin” shqiptar të prostitutës, Halim Margiekay me një pushkë gjuetie më 17 shtator 1999 në Mondragone dhe plagosi vëllain e tij, Fatmirin. Ishte Fatmiri ai që më vonë njohu vrasësin para magjistratëve, duke shpjeguar: “Unë tashmë e njihja Giovanni Cascarino sepse ai donte të më shiste makina. Ai na u afrua mua dhe Halimit ». Për më tepër, në kohën kur Giovanni dukej i interesuar për të dashurën e vëllait, Sonia. Një dëshmitare tjetër, Anna L., dyshohet se e ka njohur autorin duke drejtuar makinën që vrau shqiptarin, një Fiat Uno, Mario C., i përfshirë më vonë edhe në një proces paralel. Giovanni Cascarino mundohej t’u shpjeguar gjyqtarëve se “Sonia përjetonte dhunë të ndryshme”. Me pak fjalë, ai dëshironte ta shpëtonte atë grua të bukur nga ferri në trotuar. Ai donte të ishte Richard Gere i historisë së filmit, por ai e gjeti veten duke vepruar me një vrasës. Ai më vonë tha që Sonia sqaroi se ajo ishte sjellë në Itali si një vajzë e re nga dy burrat shqiptarë, në veçanti nga Halim. Dhe për të mbërritur së pari në Jesolo dhe më pas në Mondragone. Sipas rrëfimit të gruas, shqiptari e digjte me cigare në trupin e saj dhe do ta detyronte atë të prostituonte. Sonia më pas do të strehohej në Scauri, duke përfituar nga një periudhë kur nuk kishte tutor në Itali, duke u lidhur me Cascarino. Më pas, ai mësoi që Halimi, pasi ishte kthyer në Itali, ishte jashtëzakonisht i zemëruar me Giovanni Cascarino dhe bëri gjithçka që mundi për ta gjurmuar. Ai donte ta bënte të paguante atë për “vjedhjen” e Sonias, mbi të gjitha ai dëshironte të theksonte se ai ishte ndoshta i vetmi që mund të vendoste për jetën e saj. Ai nuk ia doli. Dhe ndërsa ai po mundohej të gjente Cascarino, Cascarino e gjeti atë. Një histori e gjatë që përfundoi në mënyrën më të keqe për të gjithë protagonistët e historisë. Tani Sonia duket se ka shpëtuar nga Mondragone, por në lëkurën e saj shenjat e ferrit të së kaluarës së keqe do të mbesin gjithmonë.