Bilanci i fundit/ Regjistrohen 526 mijë persona të infektuar me koronavirus dhe 24 mijë viktima në të gjithë botën

111

Shifrat e datës së sotme, 26  mars 2020, në nivel global tregojnë se numri i të infektuarve është 526 000. Viktima janë 23 720. Të shëruar janë 123 337, sipas shifrave më të fundit të universitetit amerikan “John Hopkins”.

Në Shqipëri, numri të infektuarve ka arritur shifrën 174. Numri i viktimave është 6. Numri i të shëruarve është 17

Në Itali, situata vazhdon të jetë e rënduar. Numri të infektuarve është 80 589 persona, ndërkohë numri i viktimave është 8 215. Numri i personave të shëruar është 10 361.

Në Gjermani numri të infektuarve ka arritur shifrën 43 646 individë. Numri i viktimave është 262 dhe numri i personave të shëruar 5673.

Në Francë, numri të infektuarve ka arritur shifrën 29 155 individë, ndërkohë që numri i viktimave është 1696. Janë shëruar ndërkohë 4948 vetë.

Në SHBA, numri të infektuarve ka arritur shifrën 82 179 individë duke tejkaluar dhe numrin e Kinës, vendi ku u shfaq COVID19. Numri i viktimave është në SHBA është 1179. Janë shëruar 1874 Persona.

Në Spanjë, numri i të infektuarve është 56 347. Viktima janë 4154 dhe të shëruar janë 7015.

Ndërkohë në Shqipëri shifrat janë si me poshtë në tabelë: