Tumoret malinje dhe beninje të stomakut, shenjat dhe shkaktarët

845

Ushqimet e konservuara kanë sasi të mëdha nitritesh e nitratesh, të cilat në stomakun tonë konvertohen në komponime tumor-shkaktuese

Pjesa më e madhe e tumoreve të stomakut e marrin zanafillën nga qelizat glandulare që shtrihen në stomak dhe këto tumore quhen adenokarcinoma. Ndonjëherë tumori mund të zhvillohet nga indi limfatik i stomakut–limfoma, ose nga muskuli-sarkoma. Rreth 3% e tumoreve të stomakut janë tumore karcinoide që e marrin origjinën nga qelizat hormon prodhuese të stomakut. Tumoret karcinoide metastazojnë më pak, ndërsa tumoret e tjera përhapen nëpërmjet rritjes në stomak, ezofag dhe në zorrën e hollë. Tumori mund të shtrihet edhe nëpër muret e stomakut, në nodujt limfatike duke u përhapur eventualisht në organet e tjera si mëlçi, pankreas, zorrë etj,.

Shenjat e tumoreve malinje dhe beninje të stomakut

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf