Ismail H. Xhaferri: “Dua armë e municion”

593

Dua armë e municion

Do ndez fshatin flakë e tym,

Sepse lopa e komshiut,

Hyri mbrëmë në kopshtin tim!

Dua armë e municion

Erdhi ora t’i bëj gropën,

Do ta vras komshiun tim

Do t’ia lë jetime lopën!

 

Dua armë e municion,

Këtë herë do kaloj masën

Do vras një njeriun tim,

Sepse nuk më ftoi në dasëm.

 

Dua armë e municion,

“Jo”, të mos më thoni kurrë

Do të vras një vajzë të njohur,

Se s’më do mua për burrë!

Dua armë e municion,

Do të bëhem supergango

Do ta zhduk një shokun tim,

Se më mundi në bilardo

 

Dua armë e municion,

Se kam forcë e kam inat

Do qëlloj një jabanxhi

Se më pa dje me inat!

 

Dua armë e municion,

Burrëria ime rroftë!

Gruas do t’i këput plumbin,

Se më solli gjellë të ftohtë!

 

Dua armë e municion,

Jo, mor, jo nuk duroj dot,

Do ta vras plakun matuf,

Që s’më hapi rrugën sot!

 

Dua armë e municion,

Se jam trim i madh me fletë,

Do ta vras dhe fatorinon,

Se guxoi më preu biletë.

 

Dua armë e municion,

Se për mua s’ka rrugë tjetër,

Bam dhe mbi vëllain tim,

Që ka shtyrë gardhin një metër!

 

Dua armë e municon,

Kam vendosur të shporr krushkën,

Dje më preu ujin në kopësht,

Ndërsa sot më trembi mushkën!

 

Dua armë e municion,

Do rri gati në llogore,

Në mos më dhënçi kallash,

Do gjej mjete rrethanore!

 

Dua armë e municion,

Gjithë sa thashë do t’iu bëj varrin,

Në mos më dhënçi kallash,

Do marr sëpatën e sqeparin…!