Historiani grek Vasilis Kondis gënjen për marrëveshjen e fshehtë të Ismail Qemalit me Kryeministrin Theofaqis

376

INTERVISTA/ Flet drejtori i Institutit të Historisë Beqir Meta: Ju tregoj marrëdhëniet e Plakut të Vlorës me Nolin, Konicën dhe Zogun 

Me rastin e ditëlindjes, së patriotit të madh dhe kryeministrit të parë shqiptar, Ismail Qemali, ne iu drejtuam drejtorit të Institutit të Historisë, zotit Beqir Meta, për të sqaruar më mirë, pavërtetësinë e akuzave të bëra nga historianët grekë, ndaj tij. Njëra prej këtyre akuzave, bën fjalë për gjoja, firmosjen e një dokumenti nga ana e Ismail Qemalit dhe Kryeministrit grek, Theofaqis, për falje të trojeve shqiptare, ndaj shtetit helen. Por sipas, Metës, kjo nuk është e vërtetë, sepse deri tani nuk është publikuar asnjë dokument historik, me përmbajtje të tillë. Midis të tjerave, drejtori i Institutit të Historisë, sqaron edhe konfliktet midis Ismail Qemalit me Faik Konicën, Nolin, etj..

Cili është gjykimi juaj, për veprën dhe figurën e Ismail  Qemalit?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf