Eqerem Osmëni:Çfarë ndodhi pas vitit 1990 në ushtrinë shqiptare, pse u dëbuan oficeret e përvojës dhe mashtrimi me reformat usht

225

Rrëfen Drejtori i Drejtorisë së Zbulimit, Eqerem Osmëni: Si ishte ushtria jonë në krahasim me Forcat e NATO-s dhe të traktatit të Varshavës

Ditët   e vështira të ushtrisë shqiptare, pas vitit 1990 për këdo nga ne ushtarakët është tepër e dhimbshme tek kujtojmë ngjarjet e hidhura të vitit 1997. Ato ngjarje jo vetëm vunë në provë ushtrinë shqiptare, por edhe e shkatërruan atë. Ky proces shkatërrimi nuk ishte i menjëhershëm, por i mbrujtur shkallë – shkallë. U desh vetëm një ballafaqim apo një provë e brendshme e jo me armik të jashtëm, sikurse është natyra e detyra e ushtrisë, që ajo të shpërbëhej diku në mënyrë të dhunshme e diku se u braktis nga vet shteti.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf