Adem Kormaku: Sherri që bëmë me gjermanët për skulpturën e Odise Paskalit “Luftëtari i Lirisë”

562
Sigal

Rrëfim i mjeshtrit të Ndërtimit për ngritjen e memorialit shqiptar

 (Vijon nga numri i kaluar)

 Tre automjete (maune me rimorkio) që shkarkojnë në Mat’hausen materiale të ndryshme ndërtimi, habisin specialistët vendas. Gjithçka që duhej për ndërtimin e memorialit,  shqiptarët e kishin marr që në Tiranë. Jo vetëm kaq, por dhe punimet që duheshin kryer me mjete të rënda, përfshi dhe ngritjen e statujës, ata e bëjnë me duar e mjete artizanale… Në rrëfimin e tij në vazhdim, mjeshtri Adem Kormaku rrëfen ditë-netët e punës së vështirë në Mat’hauzen të Austrisë për ngritjen e Memorialit të Lirisë….

 Zoti Adem! Kush u priti në Mat’hauzen dhe si u akomoduat atje?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf 

Velo Cfarku