Diabeti parandalohet, vepro tani!

431
Sigal

SHKENCA NË TELEGRAF/ Ju tregojmë 8 mënyra se si të parandaloni diabetin

Diabeti – Epidemia e padukshme dhe çka mund të bësh rreth saj?

Nuk na duhen shkencëtarë që të mësojmë se përse kaq shumë njerëz po zhvillojnë sëmundjen e diabetit. Po, gjenet luajnë rol në këtë, por sa më pak ushtron dhe sa më shumë që trashesh aq më shumë rritet rreziku për diabet. Nëse deri tani nuk je pjesë e “epidemisë së diabetit” urime për ty. Por ekziston edhe hija e epidemisë së para-diabetit – rritje të sheqerit në gjak që nuk është akoma tek niveli për të ngritur alarmin – kjo është ajo që duhesh t’i të brengosesh. Por, mos u brengos se tani do të lexosh për 8 gjërat që mund t’i bësh nga sot për të ndihmuar të parandalohet sëmundja e diabetit.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf