Astrit Bimbashi: Infertiliteti, ulja e aftësisë për të riprodhuar

1298
Sigal

Intervista/ Flet mjeku gjinekolog, Profesor Astrit Bimbashi

Çfarë është infertiliteti. Si përkufizohet?

– Infertiliteti konsiderohet si pamundësia e një çifti për të realizuar një shtatzëni. Një tjetër nocion përkufizues për infertilitetin është pamundësia e një gruaje për të çuar një shtatzëni deri në fund. Përkufizimet mbi fertilitetin janë të ndryshme dhe variojnë midis dy nocioneve: përkufizimit demografik, që e konsideron infertilitetin si pamundësi për të lindur fëmijë në një popullatë grash në moshë riprodhuese.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf