PS shkon e vetme në zgjedhjet e Kavajës, as LSI nuk dërgon komisionerë

549
As LSI-ja, ashtu si opozita që tashmë i ka bojkotuar zgjedhjet në Kavajë, nuk do të marrë pjesë në zgjedhjet lokale atje, ndaj dhe nuk ka dërguar as komisionerë për të administruar procesin.

Kjo ka bërë që Komisioni Qendror i Zgjedhjeve nëpërmjet zëdhënëses Drilona Hoxhaj t’i bëjë thirrje LSI-së, njesoj si PD-së e PR-së se mund t’i sjellin propozimet e tyre për komisionerë në zgjedhje edhe një ditë pasi afati ka kaluar, pra, më 3 prill, sot.

Deklarata e KQZ
“Komisioni Qendror i Zgjedhjeve me vendimin nr. 94, datë 27.03.2017, në zbatim të Kodit Zgjedhor, ka përcaktuar si afatin për dorëzimin e propozimeve të partive politike për anëtarë të KZAZ-së nr. 42, që do të administrojë zgjedhjet e pjesshme për kryetar të bashkisë Kavajë, datën 2 prill 2017.

Të drejtën për propozuar anëtarë të KZAZ-së nr. 42, e kanë Partia Demokratike, Partia Socialiste, Partia Republikane dhe Lëvizja Socialiste për Intergim.

Pavarësisht se afati përfundimtar për paraqitjen e propozimeve për anëtarë të KZAZ-së nr. 42, është ditë e dielë, por ditë pune për Administratën e KQZ-së, deri tani këtë detyrim ligjor e ka përmbushur vetëm Partia Socialiste.

Mospërmbushja e këtij detyrimi ligjor nga partitë politike sjell si pasojë mos respektimin e afatit ligjor për ngritjen e KZAZ-së nr 42, afat i cili në bazë të nenit 29 pika 6 e Kodit Zgjedhor, është 10 ditë nga data e nxjerrjes së dekretit të Presidentit, për mbajtjen e zgjedhjeve të pjesshme, afat që përkon me datën 3 prill 2017.

Afatet proceduriale për zgjedhjet e pjesshme për Kryetar të Bashkisë Kavajë, janë afate të shkurtuara dhe mos respektimi i tyre vështirëson punën për organizimin dhe administrimin e procesit zgjedhor të datës 7 maj.

KQZ i bën apel Partisë Demokratike, Lëvizjes Socialiste për Integrim dhe Partisë Republikane, të sjellin propozimet e tyre për anëtarë të KZAZ-së nr. 42, Kavajë, brenda datës 3 prill 2017.
Sigal