Nga Prof.Artan Fuga: Sulm ndaj lirise te ndergjegjes, lirise te medias, kercenim fyes ndaj intelektualeve

76
Sigal

Pertej anes qesharake te shembullit me celesin, une kam shume frike se sulmet verbale ndaj evropes dhe funksionimit te saj, vlerave te saj, do te kete nje sulm ndaj lirive themelore qytetare qe duket edhe te ai raport. E lexove deri necfind c’botoi media dhe aty thuhet se per t’u vene ne sherbim te armiqve jane segmente te shoqerise civile, te medias, artit, te botes akademike!!! Dhe se kjo konsiston edhe ne perhapje opinionesh etjetj. Aty kercenohet hapur shoqeria, intelektualet dhe media. Per ironi media ne vend te reagoje e boton, duke u vene ne sherbim, deputetet e opozites ne Kuvend kane heshtur dhe pse e kane pare. Pse i paguajme, pse i votojme, perse n’a duhen? Cfare besimi presin nga ne? Gjendja eshte katastrofike!
Sulm ndaj lirise te ndergjegjes, lirise te medias, kercenim fyes ndaj intelektualeve. Po hyhet ne nje logjike ushtarake edhe ne diplomaci, ligjerim publik, cmenduria nuk eshte vecse forma legjitimuese e asaj qe po ndodh.