Erisa Xhixho: Raporti i DASH tregon korrupsionin e shtrirë në çdo zyrë të shtetit

209
Sigal

Erisa Xhixho ka sjellë në vëmendje raportin e Departamenti Amerikan i Shtetit për Klimën e Investimeve në vendon tonë ku e cilëson jo një vend pozitiv për biznes.

Sipas Xhixhos korrupsionin e shtrirë në çdo zyrë të shtetit – rasti më flagrant është megaafera e inceneratorëve, një piramidë korruptive që majën e ka në zyrën e kryeministrit.

Postimi:

Departamenti Amerikan i Shtetit në raportin e fundit 2022 është një skaner i Shqipërisë reale dhe jo asaj të propagandës së qeverisë.

 Korrupsionin e shtrirë në çdo zyrë të shtetit – rasti më flagrant është megaafera e inceneratorëve, një piramidë korruptive që majën e ka në zyrën e kryeministrit.

 Konkurrencën e pandershme – amnistia fiskale që penalizon biznesin e ndershëm, mungesa e transparencës dhe pasiguria se duke qenë zbatues i përpiktë i ligjeve mund të kesh sukses

 Ekonomia informale – rreth 40% e ekonomisë është “në të zezë”, një faktor që zmbraps çdo investitor të huaj serioz