Elmaz Sherifi: Kush qeveris? Ku është administrata shtetërore?

483
Sigal

Prof. Dr. Elmaz SherifiKu është administrata shtetërore ? Kush qeverisë ? Apo komitetet!

 

I duam fort “komitetet” ! Dikur krijoheshin “komitete shpëtimi”. Tani u krijua edhe një komitetet posttërmet. Komiteti i Rindërtimit! Po çfarë funksioni kryen “Komiteti”, vec propagandës? Apo do të administroj fondet që dhurohen?
Në krahun e majtë dhe të djathtë të “kryetarit të komitetit” qëndrojnë dy drejtues fondacionesh që nuk e pranuan propozimin e “kryetarit të komitetit” për bashkimin dhe administrimin e fondeve!
Madje, si u shpreh drejtuesi i Fondacionit Fund Jave Ndryshe, do të rishikohen edhe dosjet e përgatitura nga qeveria, pasi dyshohet në saktësinë e tyre ! Mesa kuptohet, ka mosbesim te qeverisja.
Fondacionet po mbledhin më shumë fonde se qeveria. Ku është administrata shtetërore ? Kush qeverisë ? Apo komitetet!