Shoqata Gjermane: Largimi i punëtorëve rrezik për investitorët

24
Sigal

Shoqata Gjermane  e Industrise dhe Tregtisë në Shqipëri ngre shqetëismin se largimi I fuqisë puntore nga vendi ynë po sjell ngadalsim të rritjes ekonomike, duke u shëndrruar në  nje rrezik per klimën e biznesit.   Në rezultatet e  anketimit vjetor të publikyara  këtë të hënë përmes një konference për mediat , nga shoqara gjermane e trgetisë theksohet se përvec fuqisë punëtore, kostove të pybës dhe sigurisë  ligjore, disa nga faktorët që ndikojnë negatvisht për rritjen e investimeve është mungesa e transparecës së tendetave publik dhe lufta kuder kriminalistteit dhe korrupsionit

Gjatë prezantimit të anketimit të bërë nga Shoqata Gjermane e Tregtisë dhe Industrisë, DIHA, ambassadoi KarlBergner u shpreh se vendi ka nevojë për krijimin e një kuadri ligjor të sigurt dhe një administrate profesionale në mënyrë që të përthith sa më shumë investime.

Presidentja e DIHA-s Zj. Stephanie Sieg-Farka  theksoi mungesa e vazhdueshme e fuqisë punëtore dhe rritja e kostove të punës mbeten shqetësime kryesore për biznesin.

Ambadaor Bergner dhe presidntja e DiHa Farka, theksuan se pavarësisht sfidave rajonale dhe globale, vendi duhet të vazhdojë të fokusohet tek integrimi në Bashkimin Evropian.