Edi Rama rrëzohet përpara kryeministrisë. Ja pamjet

509
Sigal

Një statujë e lartë rreth 7 metra është simboli më i dukshëm i protestës së sotme.

Ai është Edi Rama në me një statujë që revokon pamjen e diktatorit komunist Enver Hoxha. Për shkak të vjedhjes së zgjedhjeve nëpërmjet krimit të organizuar, Edi Rama mbahet përgjegjës për qëllimin e tij për rivendosjen e diktaturës së krimit.

Opozita ka paralajmëruar se edhe regjimi autokratik dhe kriminal që po ndërton Edi Rama do të ketë të njëjtin fat siç pati regjimi diktatorial 30 vjet më parë, rrëzimin e tij, bashkë me statujat dhe idhujt e rremë.

Njësoj si statuja e Enver Hoxhës, që u tërhoq zvarrë nga qytetarët e Tiranës pas rënies së diktaturës, edhe statuja e Edi Ramës është rrëzuar, duke simboluar fundit e qeverisjes së tij.

Video