Brisida Shehaj: Do paguajmë 18 mln euro për një faturë elektronike, SPAK të nisë hetimet

82
Sigal

Brisida Shehaj, nënkryetarja e LSI-së Tiranë

Nenkryetarja e LSI-së Tiranë, Brisida Shehaj dje ku ka komentuar lëvizjen e fundit të qeverisë për fiskalizimin e ekonomisë, rritjen e borxhit publik dhe çështja e Bankers. Nenkryetarja e LSI-se Tirane, Brisida Shehaj: Do paguajmë 18 mln euro për një faturë elektronike i kam bërë thirrje KLSH-së dhe Spak të nisë hetimet për faturën e fiskalizimit. Sistemi I ka të gjitha fushat, dëgjova Ramën dhe drejtuesen e tatimeve se po krijonin module për të kontrolluar pagesën e taksave nga bizneset, por një gjë e tillë është funksionale aktualisht, pasi e kemi apikuar që në 2015. Me këtë lëvizje, të themi procesi i fiskalizimit, kemi një dublim të të dhënave, që duhet të kalojnë nga një modul ekzistent, në një tjetër modul që po krijohet. Për të bërë një faturë elektronike tani duhen 18 milion euro.  Gjithashtu Shehaj tha se çështja kryesore është a ka një masë administrative me gjobë për komapninë Bankers Petrolium, pasi nëse ka një masë të tillë, nuk ka më problem ekzekutimi i sekuestrimit të pasurisë së Bankersit.