Të udhëtosh i dehur. 1/3 adoleshentë e kanë provuar ndjesinë

360
Drejtimi i makinës në gjendje të dehur ose në ndikimin e lëndëve narkotike është bërë një problem tepër shqetësues për Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
Një studimi i fundit i bazuar në të dhënat e Institutit Kombëtar të Shëndetit ka treguar se 1 në 3 adoleshent ka vozitur me makinë të paktën një herë me shofer që ka qenë nën ndikimin e alkoolit apo lëndëve narkotike, shkruan intv.al
Hulumtuesit morën në studim rreth 3 mijë student nga 81 shkolla në SHBA dhe shifrat kanë se edukimi i shëndetit publik nuk po jep efektet e duhura në shoqëri.
1 në 4 adoleshent ka shprehur se ka udhëtuar me një shoferë që ka qenë nën ndikimin e drogave, 20% e tyre me shofer të dehur dhe 6% janë ndikuar nga miqtë e tyre për të provuar lëndët narkotike.
Studiuesit kanë shprehur se të dhënat zyrtarë të shëndetësisë tregojnë se të rinjtë kanë nevojë për më shumë edukim dhe ndërgjegjësim për pasojat që kanë lëndët narkotike dhe drejtimi i makinës në gjendje të dehur, shkruan intv.al
Gjithashtu në këto të statistika të frikshme studiuesit fajësojnë dhe prindërit të cilët po rrisin fëmijë jo të mirë edukuar dhe të shëndetshëm.
Sigal