Nga Ismail H Xhaferi: Moj Partia Socialiste, socialistët ku i ke?!

421
Fatos Nano me Gramoz Ruci,Namik Dokle,Servrt Pellumbi,Elmaz Sherifi,Maqo Lakrori,Agron Dibra e Bardhyl Agasi. Foto / Malton DIBRA.
Sigal


Nga Ismail H Xhaferi

Moj partia socialiste

që nuk u përrule kurrë!

Po të bëjnë përvjetorin,

ata që të zunë me gurë.

 

Po të bëjnë përvjetorin

ata që të shanin dje!

Moj partia socialiste,

socialistët ku i ke?

 

Moj partia jonë e dashur,

të kthyen në moçalishte.

Socialistët brenda teje

sot numërohen me gisht.

Socialistët që kanë mbetur,

gojëmbyllur rinë me nderë,

se hanë ndonjë shkelm me bythë

dhe, venë tek shokët e tjerë.

 

Moj parti që nuk u there:

iku lavdia e vate.

Sot një grup uzurpatorësh

të kthyen në pronë private.

Sot një grup uzurpatorësh

u bënë bashkë e thirrën hopa!

Dhe tani nuk bëjnë pushim,

të mjelin siç milet lopa.

 

Moj partia socialiste

që ke qenë parti e parë!

Sot në duart e biznesit

ideali të është vrarë.

 

Sot nuk ka më ideale.

Sot nuk ka më të vërteta,

por je bërë si oktapodi,

që ha shpesh këmbët e veta.

Militantët i largove

s’ke më frymë e s’ke më zë!

Nga ministrat e tanishëm

socialistë s’ka qenë asnjë.

 

Moj partia jonë e dashur,

tani po të zenë me vezë.

Socialistët e vërtetë,

janë bërë si delja e zezë.

Ti partia progresiste

s’ke më dritë e s’ke më nure.

Mblodhe interesaxhitë.

Themeluesit i përzure.

 

Sot kanë rrjedhur ujra shumë,

të vërtetën se flet dot.

Vështirë të jesh në PS,

po se pate xhepin plot.

Kohrat kanë ndryshuar shumë.

Tani s’është siç qe më parë!

Hidhe votën për PS

dhe, pastaj ku të kam parë.

 

Moj partia socialiste

pse nuk ve një ulërrimë

sepse erdhën qeramarrësit,

dhe të morën gjithë shtëpinë.

Sot po flitet për Rilindas

që do bëjnë Shqipërinë.

Po të shkretët socialistë

që kanë mbetur pa shtëpi.

 

Sot kanë mbetur pa shtëpi

Ca rilindas mendjendritur.

Nga shtëpia i përzunë

dhe partinë e kanë grabitur.

Sot po flitet për Rilindas,

që do ndreqin Shqipërinë,

po nuk shoh një Avdyl Frashër

që të shesi pasurinë.

 

Jo mor jo se janë përralla,

që nuk i beson njeri!

Sot po shesin Shqipërinë

që të bëjnë pasuri.

Përvjetorin ta gëzosh:

bëfsh shumë përvjetorë të tjerë.

Por ata që janë në krye

që së largu bien erë.

 

Moj partia socialiste

që mbi tre dekada mbush,

atë që të bëri Rilindja

nuk ta bëri dot askush.