Studimi jashtë vendit në Angli/ Kërkesat, Kostoja, Universitetet kryesore

394

Pse duhet të studioj në Angli??

Sigal

Anglia është një nga destinacionet më fantastike të studimit, që shumica e studentëve ndërkombëtarë zgjedhin kur bëhet fjalë për të ndjekur një karrierë akademike.  Anglia ka qenë një nga destinacionet më të mira në botë për kërkime. Me rrënjët e ekselencës që datojnë qindra vjet, institucione të klasit të lartë në çdo cep dhe shumë më shkathtësi se shumë kombe të tjera, vendi ka shumë për t’u dhënë studentëve të huaj që vendet e tjera anglishtfolëse nuk munden.

Diplomat e arsimit në Angli njihen globalisht

Diplomat dhe çertifikatat nga institucionet e arsimit të lartë në Angli njihen në të gjithë botën si me cilësi të lartë dhe të klasit botëror. Disa nga universitetet më të vjetra me emra të njohur, të tilla si Oxford dhe Cambridge, vendosin këtë nivel të përsosjes, por praktika vazhdon në shumë universitete dhe kolegje në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar.

Anglia ka kosto të përballueshme shkollimi

Meqenëse diploma juaj do të marrë më pak kohë për të përfunduar në Angli krahasuar me shtetet e tjera. Megjithëse programet katër-vjeçare po bëhen gjithnjë e më të popullarizuara, shumica e programeve të diplomave në Angli marrin tre vjet, dhe programi master zakonisht varion nga një deri në dy vjet.

Studentët ndërkombëtarë mund të menaxhojnë punët e tyre për ta bërë arsimin e tyre në Angli të përballueshëm.Politikë bërësit në Mbretërinë e Bashkuar po shohin një prirje shqetësuese në koston e shkollimit për studentët jo-BE. Me rritjen e kurseve të këmbimit, jeta në Mbretërinë e Bashkuar mund të kushtojë shumë shtrenjtë. Gjithashtu, ndryshe nga shumë vende të tjera të BE-, studentët jo-BE akuzohen për tarifa më të larta në MB sesa studentët nga vendet e BE-së.

Anglia ka Mundësi Punësimi të mëdha

Në mënyrë tipike, një student ndërkombëtar në Mbretërinë e Bashkuar lejohet të punojë deri në 20 orë në javë gjatë semestrit, dhe madje edhe me kohë të plotë kur shkolla është jashtë semestrit. Ajo duhet të konsultohet me këshilltarin e saj ndërkombëtar në shkollën e saj para se të fillojë ndonjë punë; ajo nuk dëshiron që viza e saj të shkelet dhe rregullat ndryshojnë shpesh. Mbani në mend se gjetja e një pune nuk është gjithmonë e lehtë, kështu që mbështetja te të ardhurat e fituara për të financuar plotësisht arsimin tuaj nuk është një ide e mirë. Nëse nuk keni pasur një punë të vendosur në shkollën tuaj para mbërritjes, duhet të planifikoni të financoni të gjithë vitin e parë të studimeve pa ndonjë të ardhur të fituar. Vizitoni faqet tona të Visa dhe Imigracionit për më shumë detaje rreth punës në MB si një student ndërkombëtar.

Vendi ofron më shumë Grante / kredi studentore

Financimi i një arsimi ndërkombëtar mund të jetë i vështirë. Qasja më e mirë përfshin shumë përgatitje, analizë të kujdesshme të buxhetit tuaj, punë të palodhur për kërkime dhe aplikim për bursa. Ka shumë bursa dhe hua në dispozicion për studentët që dëshirojnë të studiojnë në MB.

Çfarë do të kushtojë për të studiuar në Angli?

Se çfarë do t’ju kushtojë të studioni në Angli do të varet nga programi, institucioni dhe disa faktorë të tjerë. Kostoja e studimit në Angli përfshin koston e shkollimit, udhëtimin, koston e jetesës dhe kaq shumë kosto të tjera. Le të shohim kostot.

Tarifat e shkollimit

Këtu është një ndarje e tarifave të shkollimit në disa nga universitetet më të mira në Angli:

Universitet Tarifa e studimit universitar për vit Tarifa e shkollimit për master
Oxford £ 9,250- £ 37,000 £ 8,000- £ 3,0000
Kembrixh 9,250 ££ 35,000 £ 9,000- £ 30,000
Imperial College në Londër £ 9,000- £ 10,000 £ 4,400- £ 45,000
UCL 9,250 ££ 10,000 £ 8,000- £ 47,000
Kolegji i Mbretit në Londër 9,250 ££ 10,000 £ 2,000- £ 50,000

Kosto jetese

Tabela më poshtë është një përmbledhje e kostos mesatare të jetesës në Angli:

SHPENZIMI KOSTOT E VLERSUAR
Ushqimi 7.84 dollarë, vakt i shpejtë i ushqimit të shpejtë 19.61 dollarë, pub ose vakt i lirë restoranti 340 dollarë, shpenzime mesatare mujore të ushqimit
Qira 1,000 $ – 2,250 dollarë për një dhomë gjumi në qendër të qytetit 1 dollarë – 850 dollarë për një dhomë gjumi në periferi-1,581 dollarë për person për një dhomë gjumi të përbashkët 1 në qendër të qytetit -915 dollarë për person për një dhomë gjumi të përbashkët në periferi
Shërbime komunale dhe internet 226 dollarë për një apartament 85 metra katrorë nëse nuk përfshihen në qira
Cell phone Rreth 30 dollarë në muaj
transport Rreth 70 dollarë në muaj
Shpenzimet personale 86.14 dollarë, 1 palë xhinse 6.54 dollarë, 0.5 litra birrë shtëpiake 3.70 dollarë, kapuçino 13 dollarë, biletë filmi
Total Rreth 1,000 dollarë në muaj, pa përfshirë qiranë

Kredencialet që ju nevojiten do të varen nga kursi që do të zgjidhni.

Ju pritet të keni përfunduar të paktën 13 vjet arsim në vendin tuaj ose në Mbretërinë e Bashkuar. Pastaj, keni një kualifikim parauniversitar të barabartë me diplomat e nivelit A të Mbretërisë së Bashkuar, skoceze të larta ose kombëtare.Nëse nuk i keni ende këto kredenciale, mos u frikësoni – përsëri mund të studioni në një universitet në Mbretërinë e Bashkuar.

Kualifikimet e kërkuara:

  • HND: Duhet të ketë kualifikime të barabarta me një ose dy nivele A të MB. Pastaj, dy Kualifikime Kombëtare të Lartë ose të Lartë Skoceze ose Diplomë Kombëtare BTEC; ose Viti Ndërkombëtar i Fondacionit. IELTS 5.5-6.0 plus.
  • Shkalla e Fondacionit: Duhet të ketë kualifikime të barabarta me një ose dy nivele A në Mbretërinë e Bashkuar. Pastaj, një ose dy të Lartë Skocez ose një Diplomë Kombëtare; ose një vit i themelimit jashtë shtetit. IELTS 5.5-6.0 Plus.
  • Diploma e Arsimit të Lartë: Duhet të ketë kualifikime të barabarta me një ose dy nivele A të MB. Pastaj, dy ose tre nivele A Skoceze ose një Diplomë Kombëtare; ose një vit i themelimit jashtë shtetit.