Studimet në Francë, kërkesat, dokumentet.15 universitetet publike franceze, që kanë marrëveshje bme universitetet shqiptare

89
Sigal

Studimet në Francë, kërkesat, dokumentet, rregullat

Universitetet publike

Parisi duke qenë një nga qendrat më të mëdha të arsimit në botë, shërben si një nga përqendrimet më të mëdha të studentëve të universiteteve në Evropë. Parisi ka si universitete publike, ashtu edhe universitete private, hapur për studentë kombëtarë dhe ndërkombëtarë. Është interesante që universitetet publike në Paris u ofrojnë mundësi studentëve që duan të studiojnë, një diplomë universitare. Parisi ka institucione, që janë të forta për mjekësinë, ligjin, teknologjinë, shkencën dhe artin, kështu që cilado qoftë lënda juaj e zgjedhur, do të keni mundësi të gjeni një program që ju përshtatet.

Universitetet më të lira në Paris për studentët ndërkombëtarë

Lista e 15 universiteteve më të lira në Paris për studentë ndërkombëtarë është si vijon:

 • Universiteti i Parisit
 • Universiteti ‘Jean Monnet’
 • Universiteti ‘Claude Bernard’
 • Universiteti ‘Blaise Pascal’
 • Universiteti ‘Henri Poincare’
 • Universiteti ‘Joseph Fourier’
 • Universiteti ‘Paris 13’
 • ‘Pierre dhe Marie Curie’ University
 • École Normale Superieure, Paris (ENS Paris)
 • Université Paris-Sud 11
 • Université Paris Descartes
 • Universiteti Katolik i Lionit
 • Université Paris Dauphine
 • Universite d’Orleans
 • Universite de Montpellier
 1. Universiteti i Parisit

Universiteti i Parisit, i quajtur Sorbonne, konsiderohet si universiteti i dytë më i vjetër në Evropë dhe me reputacion ndërkombëtar për performancën e tij akademike në shkencat humane, që nga Mesjeta – sidomos në teologji dhe filozofi. Ky universitet është ndër universitetet e lirë në Paris për studentët ndërkombëtarë. Ai prezanton disa standarde akademike dhe tradita, që kanë duruar që nga ajo kohë dhe përhapen në nivel ndërkombëtar, siç janë gradat e doktoratës dhe kombet e studentëve. Një numër i madh i papëve, shkencëtarëve, intelektualëve dhe mbretërve u arsimuan në Universitetin e Parisit.

Tarifë shkollore

Kostoja vjetore e akomodimit dhe shpenzimet personale është $ 906-1,621 USD / muaj. Universiteti renditet i 4-ti në Francë dhe 64-ti në botë.

Norma e Pranimit

Shkalla e pranimit të universitetit është mjaft e lartë, me një normë prej 64%, për të gjithë studentët.

Kërkesat e pranimit

Një kërkesë në universitetin e Parisit kërkon disa dokumente mbështetëse dhe nganjëherë teste. Shumica e kërkesave mund të ngarkohen direkt në aplikacionin tuaj në internet.

Forma e aplikimit në internet

Deklarata personale

Aktivitetet jashtëshkollore dhe përvoja e punës

Dy letra rekomandimi

Transkriptet zyrtare

Testi në gjuhën angleze (nëse jeni nga vendet jo-anglishtfolëse)

Rezultatet e testit SAT / ACT (opsionale)

Faqja zyrtare

Kërkesat e pranimit

-Për të hyrë në arsimin e lartë në Francë, kandidatët duhet të kenë:

-Një diplomë franceze ose vendit nga vjen. Përgatitja për një provim pranimi të kryer në Universitet.

-Në rastin e studentëve të huaj (jashtë Zonës Ekonomike Evropiane dhe Konfederatës Zvicër), ata duhet të kenë përmbushur kushtet që lejojnë qasjen në arsimin e lartë.

-Ata do të duhet të demonstrojnë një nivel të kuptimit të gjuhës frënge të përshtatur për trajnimin e parashikuar.

Procedurat e pranimit, ndryshojnë sipas llojit të institucionit dhe kursit të trajnimit të parashikuar.

15 universitetet publike franceze që kanë marrëveshje bashkëpunimi me universitetet shqiptare:

Institut d’Administration des Enterprises de Poitiers

Université Blaise Pascal

Université de Toulouse Il-Le Mirail

Ateliers Varan

Ecole Nationale D’Ingenieurs de Metz

INFA

ICN Business School

École Spéciale des Travaux Publics, du Bâtiment et de l’Industrie-Paris

Université de Technologie de Compiègne

Université de Strasbourg/ITIRI

IFG-Tirana

INSA de Rouen

L’Ecole Nationale Supérieure d’Ingénieurs de Poitiers

Ecole nationale supérieure d’architecture de Versailles

Université de Grenoble