Studimet në Belgjikë: Dokumentet dhe kërkesat për vizë studentore dhe si të aplikoni

184
Sigal

Shumica e kurseve në Belgjikë janë në frëngjisht ose në anglisht.

Nëse dini diçka për Belgjikën, është se ata bëjnë orët më të mira, çokollatat më të shijshme dhe elbin më të mirë të birrës mund të ofrojnë. Por ju ndoshta nuk e dini se shumë studentë ndërkombëtarë zgjedhin këtë vend evropian për gradat e tyre master, pasi kanë marrë parasysh tarifat e shkollimit, vendndodhjen gjeografike dhe amalgamën e kulturave. Nëse dëshironi të studioni këtu, megjithatë, duhet të keni parasysh të gjithë procesin e aplikimit. Për fat të mirë për ju, ne jemi këtu për të ndihmuar:

Përgatituni për të aplikuar

Së pari, gjërat e para: kontrolloni bursat në Belgjikë. Ju keni shumë për të zgjedhur dhe mundësia që njëri prej tyre të jetë e përsosur për ju, është i madh. Ne mendojmë se duhet të përfitoni nga kjo, kështu që hulumtoni si kurrë nuk keni hulumtuar më parë. Gjithashtu, si çdo vend, kontrolloni kërkesat e VISA (Rregullat dhe dokumentacioni për vizë studentore). Megjithëse ju mund të jeni i lirë të vini këtu, nëse jeni student i UE / EEA, nuk do të ketë rëndësi se nga keni ardhur për lejen tuaj të qëndrimit dhe dokumentet tuaja të aplikimit. Që nga 2008, të gjithë studentët nga Kina duhej të merrnin një certifikatë të veçantë nga Qendra e Vlerësimit Akademik nga Pekini, për t’u shtuar në dosjen e tyre VISA.

Dhe, pasi kemi përmendur procesin e aplikimit …Ku duhet të aplikoni për një diplomë belge?

Është një ëebsite, StudyInBelgium.be, që do të jetë udhëzuesi juaj i përgjithshëm përmes aplikimit tuaj. Kur themi i përgjithshëm, ne kuptojmë: informacioni i dhënë këtu është kaq shumë themelor. Nëse dëshironi të aplikoni, mund të shkoni në këtë listë të programeve të Masterit Belgian dhe të keni qasje në njërën prej tyre. Kjo do t’ju çojë drejtpërdrejt në faqen e saj zyrtare dhe do të shihni detajet dhe listat kontrolluese që ju nevojiten për aplikimin e plotë.

Kërkesat për vizë studentore në Belgjikë

Për të përmbushur kërkesat për vizë studentore për Belgjikën, ju duhet të jepni dokumentet e mëposhtme:

  • Një CV e kompletuar dhe nënshkruar dhe formularin e aplikimit për vizë (mund t’ju duhet të sillni më shumë se një)
  • Një pasaportë ose dokument udhëtimi i ngjashëm i vlefshëm për më shumë se muajin 12. Në disa vende, kërkohet që pasaporta të jetë jo më shumë se 10 vjeç dhe të ketë dy faqe bosh të njëpasnjëshme që ballafaqohen me njëra-tjetrën.

 

Kërkesat e gjuhës për një aplikim belg për në universitet

Shumica e kurseve në Belgjikë janë në frëngjisht ose në anglisht. Ashtu si gjithmonë, çdo faqe ka më shumë informacion në lidhje me notën dhe testet e zotësisë, që ata do të pranojnë.

Zakonisht, për anglishten, testet e pranuara janë:  IELTS,  TOEFL,  CAE

Për frëngjisht, ju do të duhet:

  • të merrni një test të aftësisë gjuhësore pas mbërritjes;
  • ose të paraqisni një certifikatë, që provon nivelin tuaj të gjuhës (FLE).

Për studentët e huaj, universitetet organizojnë kurse të veçanta frëngjisht, kështu që nëse dëshironi të mësoni gjatë kohës që jeni atje, duhet të jeni të mbuluar. Mund të gjesh më shumë informacion direkt në faqen e internetit StudyInBelgium, kështu që mos harroni të kontrolloni atë para se të niseni.

 Dokumentet e përgjithshme të aplikimit

Ju ndoshta do të lodheni ta dëgjoni këtë, por gjithmonë kontrolloni faqen e internetit për programin tuaj të zgjedhur! Disa nga kërkesat janë themelore, sikur të kenë një Bachelor para se të aplikoni për Master. Dhe duhet të dorëzoni të gjitha dokumentet tuaja në anglisht, frëngjisht ose holandisht, por kërkesat e tjera do të jenë tërësisht në universitet ose do të varen në vendin tuaj të origjinës.

Disa nga dokumentet themelore të kërkuara

Belgjika konsiderohet nga studentët ndërkombëtarë si një vend i shkëlqyer për studime, pasi ofron një mjedis të gjerë multikulturor dhe mundësi të mëdha akademike. Belgjika ka disa universitete të larta të vërtetuara me renditje prestigjioze ndërkombëtare. Si një vend shumëgjuhësh me rajone të ndryshme, që flasin frëngjishten, holandishten dhe gjermanishten, flitet gjerësisht edhe në qytetet e mëdha të Belgjikës dhe shumë kurse universitare mësohen në gjuhën angleze. Shënim: Studentët nga një shtet anëtar i Bashkimit Evropian ose nga një vend në Zonën Ekonomike Evropiane (EEA), nuk kërkohet të marrin vizë studentore për të studiuar në Belgjikë. Megjithatë, atyre u kërkohet të mbajnë një letërnjoftim kombëtar, të cilin ata duhet t’ia paraqesin oficerit doganor pas mbërritjes në Belgjikë.