Si të aplikoni për studimet në Blegjikë, dokumentet që nevojiten dhe kërkesa e kompletuar për vizën studentore

438
Sigal

Si të aplikoni në një universitet ndërkombëtar në Belgjikë dhe gjuha kryesore që duhet të dini

Studimi në Belgjikë, dokumentet dhe kërkesa për vizë studentore dhe si të aplikoni

Nëse dini diçka për Belgjikën, është se ata bëjnë orët e dorës më të mirat, çokollatat më tw shijshme dhe elbi më i mirë i birrës mund të ofrojnë. Por ju ndoshta nuk e dini se shumë studentë ndërkombëtarë zgjedhin këtë vend evropian për gradat e tyre master, pasi kanë marrë parasysh tarifat e shkollimit, vendndodhjen gjeografike dhe amalgamën e kulturave. Nëse dëshironi të studioni këtu, megjithatë, duhet të keni parasysh të gjithë procesin e aplikimit. Për fat të mirë për ju, ne jemi këtu për të ndihmuar.

Zgjidhni lëndën e duhur në Belgjikë

Belgjika ofron një gamë të gjerë disiplinash për studentët, por, sipas të dhënave tona, më të njohurat për studentët ndërkombëtarë janë:

  • Ekonomi • Administrim Biznesi • Shkenca Kompjuterike & IT • Fizikë • Shkenca Politike

Zgjidhni universitetin e duhur belg

Belgjika ka disa nga universitetet më të renditura në botë. Duke parë se si emri i institucionit tuaj mund të llogaritet në CV tuaj, ne rekomandojmë një prej tyre. Një listë e shkurtër për më të mirët është:

  • Universiteti i Leuven, në Leuven;
  • Instituti për Studime Evropiane Universite libre de Bruxelles, në Bruksel;
  • Universiteti i Liezhit në Liege;
  • Vrije Universiteit Brussel, në Bruksel.

Përgatituni për të aplikuar

Së pari: gjërat e para: kontrolloni bursat në Belgjikë. Ju keni shumë për të zgjedhur dhe mundësia që njëri prej tyre të jetë i përsosur për ju është i madh. Ne mendojmë se duhet të përfitoni nga kjo, kështu që hulumtimet ju kurrë nuk keni hulumtuar më parë. Gjithashtu, si çdo vend, kontrolloni kërkesat e VISA. Megjithëse ju mund të jeni i lirë të vini këtu nëse jeni student i UE / EEA, nuk do të keni rëndësi se nga keni ardhur për lejen tuaj të qëndrimit dhe dokumentet tuaja të aplikimit. Që nga 2008, të gjithë studentët nga Kina duhej të merrnin një certifikatë të veçantë nga Qendra e Vlerësimit Akademik nga Pekini për t’u shtuar në dosjen e tyre VISA.

Dhe, pasi kemi përmendur procesin e aplikimit …

Ku duhet të aplikoni për një diplomë belge?

Nuk është njëwebsite, StudyInBelgium.be, që do të jetë udhëzuesi juaj i përgjithshëm përmes aplikimit tuaj. Kur themi i përgjithshëm, ne e kuptojmë atë: informacioni i dhënë këtu është kaq themelor, ju presin që ajo të dëgjojë Taylor Swift për të përsëritur. Nëse dëshironi të aplikoni, mund të shkoni në këtë listë të programeve të Masterit Belgian dhe të keni qasje në njërën prej tyre. Kjo do t’ju çojë drejtpërdrejt në faqen e saj zyrtare dhe do të shihni detajet dhe listat kontrolluese që ju nevojiten për aplikimin e plotë.

Kërkesat e gjuhës për një aplikim belg të universitetit

Shumica e kurseve në Belgjikë janë në frëngjisht ose në anglisht. Ashtu si gjithmonë, çdo faqe ka më shumë informacion në lidhje me notën dhe testet e zotësisë, që ata do të pranojnë.

Zakonisht, për anglishten, testet e pranuara janë: •     IELTS • TOEFL • CAE

Për frëngjisht, ju do të duhet: të merrni një test të aftësisë gjuhësore pas mbërritjes,

ose të paraqisni një certifikatë, që provon nivelin tuaj të gjuhës (FLE).

Për studentët e huaj, universitetet organizojnë kurse të veçanta franceze, kështu që nëse dëshironi të mësoni gjatë kohës që jeni atje, duhet të jeni të mbuluar. Mund të gjesh më shumë informacion direkt në faqen e internetit StudyInBelgium, kështu që mos harroni të kontrolloni atë para se të niseni.

 Dokumentet e përgjithshme të aplikimit

Ju ndoshta do të lodheni ta dëgjoni këtë, por gjithmonë kontrolloni faqen e internetit për programin tuaj të zgjedhur! Disa nga kërkesat janë themelore, sikur të kenë një Bachelor para se të aplikoni për Master (duh!) Dhe duhet të dorëzoni të gjitha dokumentet tuaja në anglisht, frëngjisht ose holandisht, por kërkesat e tjera do të jenë tërësisht në universitet ose në vendin tuaj të origjinës.

Disa nga dokumentet themelore të kërkuara

Belgjika konsiderohet nga studentët ndërkombëtarë si një vend i shkëlqyer për studime, pasi ofron një mjedis të gjerë multikulturor dhe mundësi të mëdha akademike. Belgjika ka disa universitete të larta të vërtetuara me renditje prestigjioze ndërkombëtare. Si një vend shumëgjuhësh me rajone të ndryshme që flasin frëngjishten, holandishten dhe gjermanishten, flitet gjerësisht edhe në qytetet e mëdha të Belgjikës dhe shumë kurse universitare mësohen në gjuhën angleze. Shënim: Studentët nga një shtet anëtar i Bashkimit Evropian ose nga një vend në Zonën Ekonomike Evropiane (EEA) nuk kërkohet të marrin vizë studentore për të studiuar në Belgjikë. Megjithatë, atyre u kërkohet të mbajnë një letërnjoftim kombëtar, të cilin ata duhet t’i paraqesin oficerit doganor pas mbërritjes në Belgjikë.

 Kërkesat për vizë studentore për Belgjikën

Për të përmbushur kërkesat për vizë studentore për Belgjikën, ju duhet të jepni dokumentet e mëposhtme:

  • Një CV e kompletuar dhe nënshkruar formularin e aplikimit për vizë (mund t’ju duhet të sillni më shumë se një)
  • Një pasaportë ose dokument udhëtimi i ngjashëm i vlefshëm për më shumë se muajin 12. Në disa vende, edhe pse kërkohet që pasaporta të jetë jo më shumë se 10 vjeç dhe të ketë dy faqe bosh të njëpasnjëshme, që ballafaqohen me njëra-tjetrën.