Monumentet nuk e fshijnë turpin e tradhtisë së Ahmet Zogut

476

Monumenti për Ahmet Zogun/ Reagon studiuesi Bardhyl Hazizaj: Ju dëshmoj tradhtitë e mëdha kombëtare të Ahmet Zogut

Dje, më 24 dhjetor në një nga sheshet e rëndësishme të Tiranës u ngrit shtatorja e ish-mbretit Ahmet Zogu. Ngritja e kësaj statuje ka ngjallur reagime të ndryshme, madje irrituese. Studiusi ushtarak Bardhyl Hazizaj mendon se ky është një provokim që u bëhet ndjenjave të shqiptarëve në 100-vjetorin e shpalljes së Pavarësisë Kombëtare, pasi Ahmet Zogu, sipas tij është simbol i tradhtisë kombëtare dhe një nga figurat më të errëta të historisë sonë. Dhe për këtë ai sjell argumente.

– Zoti Hazizaj, dje në Tiranë u ngrit shtatorja e ish-Mbretit Ahmet Zogu. Si e përjetuat këtë ngjarje?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf