Jani Lufi: Si reagoi Petrit Dumja pas kundërrevolucionit në Hungari dhe arrestimeve për Konferencën e Tiranës

570

Rrëfen Gjeneral-majori Jani Lufi: Petrit Dume e reformoi ushtrinë shqiptare me Edip Ohrin, Abdi Matin, Todi Naçon dhe Enver Begenë  

Shqiptarët i ishin mirënjohës qeverisë sovjetike, e cila e furnizoi dhe e pajisi ushtrinë me armatim bashkëkohor, si dhe avionë dhe anije luftarake moderne. Në ato vite në mënyrë të pavarur  nuk ishte në gjendje të mbante me armatim dhe teknikë një ushtri 40.000 vetë.

Miqësia e dy gjeneralëve: Petrit Dume me Aleksei Iliçi

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf