Twitter do të fshijë të gjitha postimet që pretendojnë se vaksinat mund të dëmtojnë njerëzit

142
Syringes forming a hashtag symbol on blue background Horizontal composition with copy space. Vaccination concept.
Sigal

Twitter ka deklaruar se do të heqë të gjitha postimet që sugjerojnë se ka “efekte anësore prej vaksinave”, pavarësisht raporteve që tashmë janë shfaqur për punëtorët shëndetësorë që u sëmurën nga marrja e vaksinës së Pfizer.

Twitter njoftoi se duke filluar nga java e ardhshme do të hapë kujtesën për çdo postim që “flet për një konspiracion të qëllimshëm” ose “avancon në narrativa të dëmshme, të rreme ose mashtruese” në lidhje me vaksinat.

“Duke përdorur një kombinim të teknologjisë dhe rishikimit njerëzor, ne do të fillojmë zbatimin e kësaj politike të azhurnuar në 21 Dhjetor dhe zgjerimin e veprimeve tona gjatë javëve në vijim,” shpalli kompania.

Twitter shtoi se do të monitorojë postimet në lidhje me vaksinimet “në konsultim të ngushtë me autoritetet lokale, kombëtare dhe globale të shëndetit publik në të gjithë botën”.

Kompania e teknologjisë do të fshijë gjithashtu çdo postim që sugjeron se vaksinat “përdoren për të shkaktuar dëme qëllimisht”, ose “sterilizojnë popullatat”, ose se ato janë “të panevojshme”.

Deklarata gjithashtu vë në dukje se postimet do të pastrohen nëse përmbajnë “pretendime të rreme të cilat janë diskredituar gjerësisht në lidhje me ndikimet e pafavorshme ose efektet anësore të marrjes së vaksinave”.

Saktësisht se çfarë do të thotë “diskredituar” nuk u sqarua. Me sa duket do të thotë çdo pretendim në lidhje me vaksinat me të cilat Twitter nuk pajtohet.

New York Times dhe të tjera media raportuan të mërkurën se punonjësit e kujdesit shëndetësor në Alaska janë shtruar në spital me një reaksion serioz alergjik pasi morën vaksinën Pfizer’s Covid-19.

Zhvillimi pason raportet javën e kaluar nga Britania ku disa punonjës të kujdesit shëndetësor raportuan reagime serioze alergjike ndaj vaksinës, duke bërë që rregullatori mjekësor i Britanisë të lëshojë një paralajmërim për njerëzit me një histori të alergjive që të mos i marrin dozat e vaksinës.

Ekziston një provë e dokumentuar që disa vaksina mund të shkaktojnë dëmtime dhe të kenë efekte të pafavorshme, dhe krahasuar me vaksinat e mëparshme, doza e koronavirusit është relativisht e paprovuar, me të vërtetë gjashtë persona madje vdiqën gjatë nxitimit për ta zhvilluar atë.

Rregullatorët e Administrimit të Ushqimit dhe Barnave (FDA) gjithashtu zbuluan se disa njerëz që morën vaksinën e koronavirusit të Pfizer gjatë provës së saj, që atëherë kanë zhvilluar paralizën Bell, një formë e paralizës së fytyrës.

Si qeveritë e SH.B.A.-së dhe ajo e Mbretërisë së Bashkuar kanë hedhur teknologji posaçërisht për të monitoruar efektet anësore të vaksinës, sepse ata e dinë se do të ketë shumë raste të tilla.

Megjithatë Twitter duket se po dekreton se çdo sugjerim që doza e vaksinës mund të shkaktojë dëm duke krijuar një censurë të rreptë.

Muajin e kaluar, Twitter deklaroi se do të dërgojë paralajmërime për të gjithë ata që pëlqejnë një postim që kompania mendon se përmban “informacion mashtrues”.