Të paktën 150 të vdekur dhe 400 të plagosur gjatë pelegrinazhit myslimanë në Mekë

286
Të paktën 150 persona kanë humbur jetën dhe 400 të tjerë janë plagosur gjatë pelegrinazhit të besimtarëve myslimanë në Mekë, në Arabinë Saudite me rastin e Kurban Bajramit. Sipas autoriteteve, ngjarja ka ndodhur për shkak të numrit të lartë të pjesëmarrësve. Kjo është një ngjarje që përsëritet pothuajse çdo vit në Mekë, ku dhjetëra njerëz përfundojnë duke shtypur njëri-tjetrin për t’u bërë pjesë e pelegrinazhit.
Sigal