Merkel: SHBA, Rusia dhe Lindja e Mesme ndihmë për krizën e migrantëve

462
Vendet e Bashkimit Evropian, duhet ta kenë mbështetjen e Shteteve të Bashkuara, Rusisë dhe vendeve tjera të Lindjes së Mesme, për të luftuar shkaktarët e valës së migrantëve, të cilët duan të hynë në BE, ka thënë kancelaria gjermane Angela Merkel. Merkel i ka bërë këto komente në parlamentin gjermanë, duke thënë se situata e migrantëve mund të zgjidhet, vetëm duke adresuar çështjen tek shkaktarët e këtij eksodi. “Ajo mund të ndodhët vetëm me ndihmën e partnerëve transatlantik,” ka thënë Merkel.

Merkel ka thënë se marrëveshja e arritur për 1 miliardë euro për ndihma për migrantë sirianë nga Lindja e Mesme, është vetëm hapi i parë. “Tani duhet ta shfrytëzojmë këtë shenjë unitetit, për të shënuar progres ,“ ka thënë ajo. Liderët e vendeve anëtare të Bashkimit Evropianë janë dakorduar që të dërgojnë 1 miliardë euro, ndihma Turqisë, Libanit dhe Jordanisë, për t’u ndihmuar me përballimin e krizës së migrantëve, me të cilat po ballafaqohen këto vende, si dhe për të ndalur fluksin e tyre drejt vendeve të BE-së.
Sigal