Ramush Haradinaj iu nis letër kryeministrave të gjithë botës: Ja ç’iu shpjegova!

412
Sigal

Kryeministri Ramush Haradinaj u ka dërguar një letër të gjithë kryeministrave të botës, ku i shpjegon natyrën e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë, duke theksuar se zhvillohet mes dy shteteve sovrane.

Haradinaj thotë se duhet ti jepet fund propagandës serbe, se çështja e kufijve të Kosovës është ende në tavolinë, pasi Kosova e ka përmbyllur çështjen e shtetësisë që në 17 Shkurt 2008.

Reagimi i Haradinajt:

Mëngjesin e sotëm, u kam dërguar letër shpjeguese të gjithë kryeministrave të botës, me anë të së cilës u kam shpjeguar natyrën e dialogut Kosovë-Serbi.

Dialogu Kosovë-Serbi është dialog mes dy shteteve sovrane dhe për subjekt nuk e ka statusin final të Kosovës, por normalizimin e raporteve Kosovë-Serbi, me njohje reciproke.

Me atë të këtij sqarimi dhe qëndrimi, synojmë t’i japim fund propagandës serbe se statusi dhe territori i Kosovës është ende në tavolinë.

Kosova e ka përmbyllur shtetësinë e saj më 17 shkurt 2008.