Gripi në Greqi: 74 të vdekur, 18 pacientë vdiqën brenda një jave

304
Sigal

Nga Athina Shpetim Zinxhiria

Të dhënat që jep Qendra për Infeksionin e Sëmundjeve dhe Parandalimin e Sëmundjeve, i përkasin periudhës deri me 17 shkurt te 2018.

Gripi sezonal mbetet i lartë në Greqi. Sipas raportit të fundit epidemiologjik të Qendrës për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (HCDCP), gjatë javës (10-17 shkurt) janë shtuar edhe 18 vdekje të të gripit sezonal të këtij sezoni. Në përgjithësi, numri i njerëzve që kanë humbur jetën për shkak të gripit sezonal është 74. Tendenca dominuese mbetet A (H1N1).