Transformimi i Nagasakit. Si duket sot ikona e shkatërrimit

404
Sigal

Edhe pse mbetet në imagjinatën kolektive si ikona historike e shkatërrimit, e shkaktuar nga bomba atomike, Nagasaki sot është një qytet i këndshëm dhe magjepsës, një perlë që ia vlen të zbulohet, edhe për rolin e saj historik si derë e Diellit Rritës për botën jashtë.

Qendra e Nagasakit zbulon një të shkuar piktoreske tregtare, me tempuj magjepsës, një cilësi gastronomike që bashkon Perëndimin me Lindjen, e gjitha kjo rreth një porti magjepsës.

foto galeri

foto galeri

foto galeri

foto galeri

foto galeri

foto galeri

foto galeri

foto galeri

foto galeri

foto galeri

foto galeri

foto galeri

Nagasaki, i bukur edhe gjatë natës. Ndër tiparet kryesore të qytetit është peizazhi, ndërthurja midis tokës dhe detit dhe kurorës së majave që e rrethojnë atë. Nagasaki ka fituar njohjen në vitin 2012 si një nga destinacionet më të bukura metropolitane të natës në botë.

Peisazhi i tij mund të shijohet nga tre pika ideale: Mali Inasa, Mali Nabekanmuri, Shtëpia e Glover dhe Kopshti, një vend i trashëgimisë së UNESKO-s i famshëm për arkitekturën e tij të rafinuar evropiane dhe kopshte të mrekullueshme.